Skinpen / Exosomi

SKINPEN PRECISION vodeći je uređaj za remodeliranje kože. Uz pomoć mikroiglica stvaraju se u koži privremeni mikroskopski kanalići. Ovaj jednostavni postupak aktivira mehanizam prirodnog zacjeljivanja kože kako bi povećao količinu kolagena i elastina za zdraviji i mladolikiji izgled kože.

Histria Medic Skinpen

To je prvi uređaj s mikroiglicama koji je dobio odobrenje američke administracije za hranu i lijekove (FDA) i nosi CE oznaku.

Uređaj sadrži 14 mikroiglica izrađenih od visokokvalitetnog japanskog nehrđajućeg čelika koje u sekundi mogu napraviti čak 1600 mikroskopskih kanala. S ovakvom velikom brzinom rada, za tretiranje cijelog lica dovoljno je otprilike 20 minuta.

Tijekom jednog tretmana SkinPen Precision uređaj na koži stvara oko 2 milijuna mikrouboda. Koristi se Skinfuse® LIFT, čisti hidrogel koji štiti kožu tijekom tretmana od potencijalnog trenja. Gel se dobiva i za kućnu njegu za sljedeća 24 sata korištenja, a u paketu za kućnu njegu nalazi se i Rescue gel za umirivanje kože.

Primjenjuje se na sve regija tijela (lice, vrat, dekolte, šake, nadlaktice, koljena).

Koristi se za obnavljanje kože, umanjuje fine linije i bore, pomaže u uklanjanju abnormalne pigmentacijske aktivnosti, kao što su melazma, solarni lentigo i vitiligo, ublažava strije, kao i ožiljke od akni i općenito ožiljke na tijelu.

Tretmani se izvode jednom mjesečno i za regeneraciju kože potrebna su najmanje tri tretmana, dok se za ostalu problematiku preporuča napraviti više tretmana, najmanje šest. Važno je napomenuti da rezultati ne mogu biti vidljivi odmah, nego nastaju postepeno i s vremenom se poboljšavaju.

EXOSOMI su revolucija u pomlađivanju kože. Oni su nano izvanstanične vezikule koje sadrže biomolekule uključujući proteine, faktore rasta, lipide i nukleinske kiseline. Djeluju kao glasnici od matičnih stanica do drugih stanica. Imaju nezamjenjivu ulogu u međustaničnoj komunikaciji, cijeljenju tkiva, sintezi kolagena i elastina, pojačavanju angiogeneze, regeneraciji i reparaciji. Exosomi se ekstrahiraju iz mezenhimalnih matičnih stanica pupkovine darivatelja, a to je multipotentan, najmlađi i najčišći izvor, te se sintetski obrađuju u laboratoriju prema strogim protokolima.

Koriste se za tretman mikroiglicama, ali i u tretmanima njege prije i poslije microneedlinga.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, nazovite nas i dogovorite besplatne konzultacije prije i/ili nakon tretmana.

Scroll to Top