Ginekologija

U ugodnom i intimnom ambijentu nudimo usluge specijalističkog pregleda ginekologa, dijagnostike (PAPA test, razni brisevi, transvaginalni ultrazvuk), liječenja i savjetovanja.

Ginekološki pregled važan je u životu svake žene, jer se pravovremeno mogu primijetiti i najmanje neželjene promjene u genitalnom području i preporuka je učiniti ga jednom godišnje.

Redoviti preventivni ginekološki pregledi pomažu u očuvanju zdravlja žene i često joj mogu spasiti život. Nerijetko se javljaju strah ili nelagoda od ginekološkog pregleda, stoga je vrlo važno posvetiti pažnju pronalasku odgovarajućeg ginekologa u kojega ćete imati povjerenja.

Histria Medic Ginekologija
Histria Medic Ginekologija

Za ginekološki pregled nije potrebna nikakva posebna priprema. Ako niste spolno aktivni, na pregled trebate doći punog mokraćnog mjehura. U protivnom, mjehur je potrebno isprazniti. Prema preporuci doktorice, najbolje je obaviti pregled u prvoj polovici ciklusa, dakle neposredno nakon menstruacije. Prije samog pregleda, imat ćete priliku razgovarati s doktoricom i upoznati je sa simptomima koje ste primjetili i razlogom zbog kojeg dolazite.

Možete doznati sve što želite o spolnom zdravlju, kontracepciji, spolnim odnosima.

Nakon razgovora, slijedi pregled vanjskog spolovila i eventualno prisutnih promjena na njemu, a zatim i pregled stijenke rodnice i vrata maternice.

Učinit će se i Papa test – postupak u kojem se četkicom uzima obrisak vrata maternice, a sam postupak potpuno je bezbolan. Slijedi palpacijski pregled prilikom kojeg se ručno opipavaju maternica i jajnici. Ni ovaj dio pregleda ne bi trebao biti bolan, ali ako osjetite bolnost, važno je to naglasiti vašem ginekologu.

Preporučamo ginekološki pregled uvijek nadopuniti ultrazvukom kojim se uspješno prikazuje anatomija male zdjelice, dobroćudni i zloćudni tumori maternice, jajnika i jajovoda, mokraćni mjehur, krvne žile, te event. prisutnost slobodne tekućine u maloj zdjelici.

Histria Medic Ginekologija
Scroll to Top