Mezoniti / Aptos niti

MEZONITI su poznate kao nekirurški facelifting i najbolja su alternativa pravom kirurškom faceliftingu. To je metoda namijenjena oblikovanju lica i vraćanja kontura licu, kao i prevenciji opuštanja lica.

Histria Medic Mezoniti

Mezoniti su posebne niti izrađene od polidioksanona, kirurškog konca koji se nakon nekoliko mjeseci potpuno razgradi.

Mogu biti različitih dužina. Uvode se pod kožu pomoću igle i od njih se stvara mreža niti.

Imaju efekt poticanja proizvodnje kolagena što dovodi do regeneracije i pomlađivanja kože. Stvaraju potporu tkivu, zatežu i podižu opuštene strukture lica i vrata, korigiraju bore i naglašavaju linije lica.

Prije uvođenja niti koristi se anestetska krema, tako da je zahvat bezbolan ili minimalno bolan, a nakon uvođenja niti može doći do pojave modrica, ali one nestanu za najviše tjedan dana.

Mezoniti se mogu kombinirati s hijaluronskim filerima, što daje bolji efekt pri oblikovanju lica. Rezultati traju od 12-18 mj.

Kandidati za tretman mezonitima su pacijenti s blagim do umjereno opuštenim licem, koji žele postići podizanje obraza, donjeg dijela lica i linije donje čeljusti, zatezanje vrata i smanjenje podbratka i koji žele smanjiti pojavu bora i poboljšati cjelokupnu kvalitetu kože.

APTOS NITI (skraćeno od anti-ptosis) minimalno su invazivne niti najnovije generacije kojima se postiže nekirurško zatezanje, podizanje i konturiranje svih dijelova lica, vrata i tijela, kao i pomlađivanje, revitalizacija i poboljšanje kvalitete kože, bez operacija i ožiljaka.

Niti su napravljene od kirurškog resorptivnog konca koji je po sastavu polilaktična kiselina u kombinaciji s kaprolaktonom, za dodatnu stimulaciju kolagena. Rezultati pomlađivanja, zatezanja i podizanja lica su vidljivi odmah, vrijeme oporavka je minimalno, a efekt traje do 2 godine.

Zahvaljujući specijalno dizajniranim dvosmjernim i višesmjernim kukicama na nitima, postiže se intenzivno zatezanje, poboljšanje mikrocirkulacije i sinteza kolagena. Višesmjerne kukice na nitima daju veću čvrstoću mekim tkivima i produžavaju djelovanje liftinga nakon aplikacije.

Tretman postavljanja Aptos niti izvodi liječnik u lokalnoj anesteziji. Niti se postavljaju atraumatskom kanilom okruglog vrha, čime je mogućnost pojave otoka i modrica minimalna. Postupak je jednostavan i brz, zahtjeva oporavak od nekoliko dana. Prisustvo lakog crvenila, manjeg otoka i neravnina na koži ne remete pacijenta u svakodnevnim aktivnostima i nestaju za desetak dana. Odmah nakon postupka postignuto je zatezanje kože i remodeliranje tkiva, a maksimalni efekt vidi se poslije 1-2 meseca.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, nazovite nas i dogovorite besplatne konzultacije prije i/ili nakon tretmana.

Scroll to Top