Botox

Botox je najpopularniji estetski tretman u svijetu, koji je u zadnjih 20 godina donio najveći napredak u suvremenoj estetskoj medicini.

Riječ je o prirodnom pročišćenom proteinu koji se dobiva iz bakterije Clostridium botulinum i koristi se najčešće protiv sitnih i dubokih bora na čelu, bora mrštilica i bora smijalica s vanjske strane očiju.

Poboljšava konture čela i gornjeg dijela lica, odnosno područja oko očiju, diskretno podiže obrve i kapke, što rezultira otvorenijim pogledom, uklanja izgled ljutnje i umora, a može još dodatno ukloniti bore na nosu, iznad gornje usnice i na vratu.

Aplikacija je bezbolna ili minimalno bolna, izvodi se vrlo tankom iglicom, traje svega desetak minuta, a učinak je vidljiv za nekoliko dana (3-7 dana) i traje od 3-6 mj. Nije potrebna nikakva priprema, a učinak tretmana i trajanje vidljivosti rezultata pojačavaju se redovnim ponavljanjem tretmana.

Prije aplikacije botoxa kod pacijenta pratimo rad mišića lica i čela, te u mišiće koji svojim djelovanjem stvaraju neželjene bore, apliciramo botox na točno određena mjesta i na taj način djelomično ili potpuno blokiramo rad tih mišića, ovisno o dozi koju apliciramo, koža se zategne i bore se izravnaju.

U Histria Medicu koristimo Vistabel od 50 i 100 IJ, tvrtke Allergan.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, nazovite nas i dogovorite besplatne konzultacije prije i/ili nakon tretmana.

Nakon tretmana potrebno se pridržavati jednostavnih uputa:

  • držati glavu u uspravnom položaju 4-5 sati nakon aplikacije, ne leći i ne spuštati glavu prema podu, noć nakon zahvata po mogućnosti spavati na leđima;
  • ne vježbati dok botox “ne ulovi” tj. dok se ne vide rezultati, što znači nekoliko dana;
  • ne masirati lice i izbjegavati pretjerano pritiskanje tretiranog područja sedam dana nakon zahvata;
  • izbjegavati nošenje zaštitnih kaciga do 7 dana;
  • izbjegavati solarije i saune tjedan dana nakon zahvata;
  • ne konzumirati veće količine alkohola 24 sata nakon zahvata.

Usluge i tretmani koje nudimo su:

Scroll to Top